Zwangerschapskussen; onmisbaar tijdens zwangerschap

Een zwangerschapskussen is eigenlijk een must have tijdens je zwangerschap, maar zeker ook na je zwangerschap. Zwangerschapskussen zijn zeer veelzijdige kussens en bieden uitkomst in tal van situaties! Ze zijn er in alle soorten, maten, vormen, designs en prijzen.

Slapen wordt steeds ongemakkelijker tijdens je zwangerschap

Als je buik tijdens je zwangerschap steeds groter wordt, wordt slapen steeds ongemakkelijker. Alles doet zeer, voelt beurs en even gauw van positie wisselen is ook niet meer zo makkelijk. Dit kan ervoor zorgen dat het lastig is om een fijne slaaphouding te vinden. Door je veranderende lichaam zullen de drukpunten af gaan wijken, wat oncomfortabele houdingen nog meer in de hand kan werken. Dit gaat ten koste van je nachtrust. En juist nu is het zo waardevol dat je goed slaapt, want zwanger zijn is met recht een topsport te noemen!

Een zwangerschapskussen kan hier uitkomst in bieden en je ondersteunen op de plekken waar je het nodig hebt. Als je er eenmaal mee hebt geslapen, wil je niets anders meer!

Ook na je zwangerschap biedt een zwangerschapskussen uitkomst

Na je zwangerschap kun je een zwangerschapskussen gebruiken bij het voeden van je kindje. Dit is zowel mogelijk bij borst- als flesvoeding. Oh, en weet je wat nog meer handig is? Je pasgeboren baby’tje kan heerlijk wegdommelen op het kussen. Je ziet, een zwangerschapskussen vervult verschillende, praktische doeleinden.

U-vormig zwangerschapskussen

Wanneer gebruik je nou welk kussen? Dat is geheel afhankelijk waarvoor je een zwangerschapskussen nodig hebt of wilt gebruiken. Wanneer je je rug graag wilt ontlasten, biedt een U-vormige kussen uitkomst. Het heeft dus de vorm van een u en dit kussen geeft je rug extra ondersteuning. Dit kussen kun je op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je de dichte kant onderlangs tussen je benen positioneren, of je gebruikt de dichte kant als hoofdkussen door de dichte kant onder je hoofd te leggen. Als je de zijkanten bij je buik en je rug legt, wordt er aan twee kanten ondersteuning gegeven. Het is maar net waar je behoefte ligt, het kussen beweegt met jou mee!

Full-lenght zwangerschapskussen

Voor ondersteuning aan je rug kun je ook voor een full-lenght kussen kiezen. Zoals de naam al een beetje verraadt, is dit kussen net zo lang als je lichaam. Dit kussen bestaat uit één lengte. Als je je armen om het kussen heen slaat, geeft dat ondersteuning aan je buik. Ze zijn in verschillende lengtes en flexibiliteit verkrijgbaar.

C-vormig zwangerschapskussen

Het C-vormige kussen biedt verlichting en ondersteuning. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft dit kussen de vorm van een c. Je klemt de ene kant tussen je benen en de andere kant leg je onder je hoofd. Zo vormt het kussen naar de natuurlijke vorm van je lichaam en ondersteunt waar nodig. Een C-vormig kussen leent zich er tevens prima voor uit om als voedingskussen te functioneren. Je kunt het kussen voor je langs leggen, zodat je baby op de juiste hoogte ligt. Zo kun je samen met je kindje van ieder voedingsmoment genieten, zonder slapende armen. Dit kussen leent zich er ook prima voor uit om je kindje liggend te voeden.

Wig-vormig zwangerschapskussen

Als je alleen ondersteuning voor je buik wenst, dan kun je beter voor een Wig-vormig kussen kiezen. Dit kussen is uitsluitend bedoeld voor het bieden van ondersteuning van de buik. De vorm laat andere doeleinden eenvoudigweg niet toe.

Materialen en vulling zwangerschapskussen

Zwangerschapskussens zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Als je voorkeuren- of juist afkeuren hebt voor bepaalde materialen of stoffen, dan is het goed om hier op te letten. De meeste zwangerschapskussens zijn voorzien van een verwijderbare hoes. Wanneer je het kussen veelvuldig gebruikt is het natuurlijk erg prettig en praktisch wanneer je de hoes kunt wassen. Ook de vullingen van zwangerschapskussens variëren. De vulling bepaalt de flexibiliteit en de hardheid. Afhankelijk van je wensen, is het belangrijk om hier ook op te letten.

De aanschaf van een zwangerschapskussen

Zwangerschapskussens zijn in de welkbekende babyzaken te koop, maar ook bij verschillende online webshops worden ze aangeboden. Prijzen variëren tussen €25 en €60. Het loont in de aanschaf van een zwangerschapskussen te letten op het merk, de print, designs en grootte. Hier kan een aanzienlijk verschil van prijs in zitten.