Samen vissen

Vader/zoon uitje tips

Er zijn veel gezinnen met kinderen waarbij de zoon veel weg heeft van de vader. Dat geldt niet alleen voor het gedrag, maar ook voor de voorkeuren. Daarom is het als vader vaak niet zo moeilijk om een leuk uitje te vinden waar zowel vader en zoon van kunnen genieten. Het is belangrijk dat er een goede verstandhouding is tussen de vader en zoon om een uitje te kunnen plannen. Er bestaat geen richtlijn voor het vaderschap. Ook de leeftijd van de zoon speelt daarbij een belangrijke rol. Wat voor de ene vader zoon relatie werkt, zal voor de andere relatie niet opgaan. Een ding weet je zeker en dat is dat beide wegen zullen scheiden. De zoon zal op een bepaald moment zijn eigen leven gaan leiden. Daarom kun je maar beter samen genieten zolang het mogelijk is. Er zijn voldoende mogelijkheden om samen te gaan doen.

Samen gaan vissen

Wanneer beiden belangstelling hebben in vissen is het een leuke bezigheid om samen bezig te zijn. Op de eerste plaats zal een hengel uitgooien ontspannend werken. Wanneer je de hengel uitgeworpen hebt en je lekker aan de waterkant zit, kun je samen genieten van de rust en een lekker biertje (als de zoon oud genoeg is). Als vader kun je een goed gesprek met je zoon hebben waardoor je elkaar steeds meer gaat waarderen. Je kunt praten over echte mannenzaken. In Nederland moet je er wel voor zorgen dat je een geldige vispas hebt.

Sport kan verbroederend werken

Wanneer je als vader of zoon een fan van een voetbalclub bent dan kun je je vader of zoon mee naar de voetbalclub nemen. Je kunt dan samen genieten van het spel. Je kunt, als een scheidsrechter een verkeerde beslissing neemt, daar luid je mening over kwijt. Wanneer je beiden van sport houdt kan dit een goed verbindende factor zijn.

Een sport beoefenen

Je kunt ook als je beiden graag sport die ook samen beoefenen. Als je samen van zwemmen houdt, kun je samengaan baantjes trekken in een zwembad. Ga je liever voetballen dan kun je een balletje gaan trappen op een open ruimte. Zo zijn er sport mogelijkheden genoeg die je samen kunt doen.

Auto liefhebbers

Wanneer vader en zoon echte autoliefhebbers zijn, kunnen ze samen een autobeurs bezoeken. Dat zijn vaak mannendingen die van auto’s houden met veel vermogen. Daarom zie je tijdens autobeurzen vaak vaders met hun zoon rondlopen. Vaak worden er prijzen voor die auto’s gevraagd waar je gemakkelijk de hik van kunt krijgen. Als vader kun je aan je zoon het een en ander uitleggen over auto’s. Misschien kan het andersom. Je kunt dan samen wat van elkaar leren.

Samen kajakken

Omdat je samen van sporten houdt, kun je gaan kajakken. Je kunt samen rustig gaan kajakken of eventueel ook in een wild water rivier. Om rustig te kajakken is Nederland een uitgelezen waterland. Je kunt samen door de Biesbosch varen en genieten van de natuur. Je kunt peddelend bevers en vogels bekijken. Het is een rustig uitje waar je samen van kunt genieten. Kies je toch om te kajakken in een wild water rivier dan kun je daarvoor naar België uitwijken. Je kunt dan bekijken wie er het eerst kopje ondergaat. Het is een intensieve manier om je met een kajak te verplaatsen maar wel leuk.

Genieten van Whisky
Als je zoon al ouder is, kun je samen naar een whiskyproeverij gaan. Daar leer je als vader en zoon hoe Whisky wordt gebrouwen en zie je hoeveel verschillende soorten er zijn. Vader en zoon samen aan de borrel is toch een leuke bezigheid. Zorg er wel voor dat je niet met een auto zelf hoeft te rijden. Leg wel een goede bodem voordat je naar de proeverij gaat. Anders loop je het risico dat je vroegtijdig moet afhaken en dat zou toch jammer zijn.

Samen naar een bierbrouwerij

Wanneer je samen naar een Whisky proeverij bent geweest, kun je ook samen naar een bierbrouwerij gaan. Er zijn er verschillende die je zou kunnen bezoeken. De bierbrouwerij die je uitzoekt, kun je laten afhangen van het bier wat je voorkeur heeft. De basis hoe bier gemaakt wordt blijft interessant. Je komt er in een bierbrouwerij pas achter hoeveel verschillende smaken er zijn. Vooral de proefsessie is aantrekkelijk. Voor een vader en zoon is een uitje , afhankelijk van de leeftijd, een bierbrouwerij zeker aan te raden.

Samen werken

Wanneer er wat gemaakt moet worden om in de tuin te gebruiken zou dat door vader en zoon gemaakt kunnen worden. De zoon kan nog wel wat van zijn vader leren, omdat deze ervaring heeft opgedaan tijdens het leven.

Een film of museum bekijken

Samen een film bekijken is een leuke en ontspannende aangelegenheid. Je zou samen de film kunnen uitzoeken en daarna genieten van de film. Als beiden van museums houden is het aantrekkelijk om er zo veel mogelijk een bezoek te brengen. Je moet wel die museums bezoeken die zowel door vader als zoon gewaardeerd wordt.

Een stad gaan bezichtigen

Als vader en zoon zou je samen naar een stad kunnen gaan om die te bezichtigen. Je kunt daar heerlijk rondwandelen en bepaalde gebouwen gaan bekijken. Samen kun je er lekker gaan eten en drinken en een fijne dag van maken.