Loro Piana moccasins; de ideale zomerschoenen

Loro Piana moccasins

Ik houd van mooie schoenen, maar ze moeten ook lekker zitten. Dus toen ik laatst op zoek ging naar nieuwe schoenen voor de zomer, kwam ik al snel bij het merk Loro Piana uit. Dit merk is Italiaans en dus is het ook niet zo gek dat de stijl mij aanspreekt, want ik houd van casual chique kleding. Wat ik zo fijn aan Loro Piana vind, is dat je dit merk niet zomaar overal kunt kopen. Ik loop er namelijk graag uniek bij! Pauw.com is een van de weinige plekken in Nederland die een uitgebreide collectie aan Loro Piana kleding en schoenen heeft, dus ging ik hier twee weken geleden kijken voor een nieuw paar zomerschoenen.

Handgemaakte kwaliteit voor jarenlang plezier

Ik wilde graag bruine schoenen in een simpel ontwerp, zonder onnodige tierlantijntjes. Al snel viel mijn oog op de Summer Walk Soft Calf: een moccasin type schoen van donkerbruin leer, met een lichtgekleurde zool. Ik vind moccasins fijne schoenen, omdat ze (meestal) heerlijk lopen, lekker luchtig zijn in de zomer en bovendien goed staan onder casual chique broeken zoals chino’s of spijkerbroeken. Ik heb de Loro Piana Summer Walk Soft Calf schoenen in de kleur Maritime Pine daarom maar meteen besteld en kreeg ze na drie dagen binnen. De schoenen zitten superlekker en ze staan erg mooi bij mijn zomergarderobe. Ze wegen ook erg weinig voor leren schoenen en dat is natuurlijk wel zo fijn als het ’s zomers erg warm is of wanneer je op vakantie bent. Loro Piana is geen goedkoop merk, maar voor het geld krijg je wel hele goede kwaliteit terug. Deze kwaliteit zie ik ook bij mijn nieuwe schoenen, want ze zijn voor een groot deel met de hand gemaakt en daardoor merk je dat de afwerking echt secuur gedaan is. Ik denk dus ook dat deze schoenen meerdere zomers mee zullen gaan. Het leer is afgewerkt met een speciaal water-afstotend stofje, dus een impregnerende spray is eigenlijk niet nodig. Toch zal ik deze af en toe wel gebruiken, want ik wil zo zuinig mogelijk zijn op mijn mooie Loro Piana schoenen!