Wild spotten op de Veluwe

Vossen, wilde zwijnen of herten. Zomaar een greep van dat wat er op de Veluwe, in het wild, te spotten is. Zoek een rustig plekje op, bedenk dat jij te gast bent in hun domein, en pak je verrekijker of fototoestel. Je zult verstelt staan van wat er allemaal in het wild te vinden is.

De veluwe

Wild spotten op de Veluwe

Je vindt de Veluwe in Gelderland. Met zo’n 1000 km2 aan beschikbare ruimte, domineert het wild. Vreemd is dat niet, want niet alleen de ruimte is van essentieel belang voor hun vrijheid ook de zorg die er aan het gebied besteed wordt.

Jaarlijks trekken er talloze mensen naar de Veluwe om het wild te spotten op de Veluwe. en er één te worden met de natuur. Er valt bijzonder veel de wilde dieren te leren, die baas zijn in hun leefomgeving.

Wat is er zoal te spotten op de Veluwe?

Dat is meer dan je aanvankelijk zou denken. Laten we eens beginnen met de grote vier. Dat zijn de Edelhert, moeflon, wild zwijn en de ree. Daarnaast vindt je er vossen, dassen, boommarters, maar je zal er ook kikkers en heel veel verschillende vogels vinden. Eigenlijk te veel om op te noemen. Zelfs de adder zal je op de Veluwe kunnen spotten.

Wil je echt het optimale halen uit het wild spotten op de Veluwe, dan kan VVV Epe je op weg helpen. Zij hebben de informatie die van essentieel belang is om er alles uit te halen, zonder dat je het wild stoort.

Respecteer, geniet en leer

Feitelijk dwingt de Veluwe, met al zijn natuurlijk schoon al zijn respect af. Helemaal als je oog in oog komt te staan met de grote vier. Het is ook niet heel moeilijk om van het wild en de omgeving te genieten. Je komt al heel snel tot rust en je leert ook nog eens het nodige bij.