luchtkanalen

Wat zijn de toepassingen van spiraalbuis

Stalen spirobuizen worden op grote schaal gebruikt in vele industrieën, bijvoorbeeld als leidingen voor vloeistoffen en gassen. Ook voor het maken van luchtkanalen worden de buizen veel gebruikt. Het zijn ook elementen van de constructie van gebouwen en voertuigen. Stalen buizen zijn letterlijk overal te vinden – thuis, in de auto, maar ook in industriële loodsen of fabrieken.

Het is geen wonder dat er vele soorten stalen buizen met verschillende eigenschappen worden geproduceerd, aangezien zij aan het beoogde gebruik moeten worden aangepast. Spiraal gelaste stalen buizen zijn een van de soorten buizen. In dit bericht zullen wij uiteenzetten wat hen kenmerkt en waarvoor zij worden gebruikt.

Wat zijn de kenmerken van spiraal gelaste stalen buizen?

  • In de lengterichting gelaste buizen;
  • spiraal gelaste buizen.

Lassen in de lengterichting wordt het vaakst uitgevoerd bij de vervaardiging van buizen met kleine diameters, terwijl spiraal lassen bij grotere diameters wordt toegepast, hoewel er uitzonderingen op deze regel zijn. Het eerste type las loopt over de gehele lengte van de pijp evenwijdig aan de lengte.

De tweede manier is een plaat of band van staal te spiraliseren en de zijkanten te lassen. Buizen die op deze wijze zijn gelast, worden gekenmerkt door een grotere sterkte, dankzij een duurzame en betrouwbare verbinding. Zij zijn bestand tegen extreme temperaturen en chemische factoren, en hebben ook een hoge weerstand tegen corrosie.

Het gebruik van spiraal gelaste stalen buizen

Spiraal Gelaste stalen buizen worden gebruikt bij de aanleg van pijpleidingen, stadsverwarmings- en koelsystemen en drukinstallaties. Zij zullen zich overal bewijzen waar behoefte is aan grote kracht en uithoudingsvermogen.

Dankzij de mogelijkheid om spiraal gelaste stalen buizen met zeer grote diameters te produceren, worden zij in vele industrieën gebruikt . Het nadeel van een las is dat deze er niet esthetisch uitziet, zodat dit soort buizen gewoonlijk niet wordt gebruikt op plaatsen waar zij zeer zichtbaar zouden kunnen zijn. Professionals kiezen voor hen vanwege de concurrerende prijs.

Soorten stalen buizen gebruikt in de bouwindustrie

De basiskeuze bij de meeste projecten zijn gelaste stalen buizen, die tot stand komen door het snijden en vormen van plaatstalen profielen. In de laatste fase worden ze gelast, wat zich vertaalt in unieke mogelijkheden om de pijp aan te passen aan de actuele behoeften van de klant.

De materiaaldiameter kan worden gestandaardiseerd en verfijnd in termen van algemeen aanvaarde maten, maar ook worden ontworpen voor een specifieke uitvoering – ook met ongebruikelijke eisen, bijvoorbeeld in de context van doorvoercapaciteit. De beperking hier is 3200 mm, afhankelijk van de wanddikte.

Het is de moeite waard aandacht te besteden aan de kwestie van het maken van pijpen. Aangezien de productie van gelaste buizen gebaseerd is op het walsen van een stalen plaat of band in de vorm van een cilinder, is het noodzakelijk de randen vervolgens te verbinden. Het gebeurt bij hoge temperatuur. Hiervoor worden vier methoden gebruikt – lassen (stuik verbinding, overlapping, op een walserij) en elektrisch lassen.

Ongeacht de door de investeerder gekozen stalen buis is het kenmerkende van de producten de duurzaamheid van de verbinding. Dit geldt ook voor de mogelijke verdeling van gelaste stalen buizen naargelang het om langs- of spiraalvormige buizen gaat.

Naadloze buizen hebben geen verbinding die tot stand komt door de uiteinden aan elkaar te lassen. Dankzij de fabricagetechnologie zijn de buizen door hun naadloosheid geschikt voor projecten waar het risico op lekkage het grootst is. Dit geldt bijvoorbeeld voor industrieën die chemische stoffen bevatten. De beperking van naadloze buizen is de diameter; om technologische redenen is de grenswaarde 508 mm.

De buizen worden in alle bouwsectoren gebruikt. Het toepassingsgebied bestrijkt uitzonderlijk ruime toepassingsmogelijkheden: van randbescherming tot bescherming van uitgravingen. Wegens de duurzaamheid en de sterkte van de materialen worden stalen buizen ook gebruikt om de bodem te verstevigen.