Informatiebeveiliging

Waarom cyberveiligheid zo belangrijk is voor bedrijven

Uw bedrijf is zo veilig als de gegevens waarover u beschikt. Als u wordt gehackt, kan dit leiden tot verlies van persoonlijke en financiële gegevens voor u of uw klanten; verstoring van uw website; of in het ergste geval financieel verlies. Het is daarom absoluut noodzakelijk dat u meerdere systemen installeert om uw netwerk, website, gegevens- en communicatiesystemen te beschermen. Cyberveiligheid is van het grootste belang! Door de volgende stappen te implementeren, kunt u uw beveiligingsniveau drastisch verhogen.

Antivirus software

Een firewall zou uw eerste verdedigingslinie moeten zijn. Hiermee wordt voorkomen dat de meeste kwaadaardige software en hackpogingen ooit uw netwerk bereiken. Sommige malware zal echter nog steeds verschijnen en daarom moet u antivirussoftware installeren als extra beveiligingsniveau. Hiermee wordt alle ongewenste malware gemarkeerd en in quarantaine geplaatst, zodat deze gemakkelijk kan worden verwijderd. Uw antivirussoftware-updates en scans moeten zo zijn ingesteld dat ze automatisch worden uitgevoerd om menselijke fouten te voorkomen.

Wachtwoorden

Wachtwoorden zijn een andere schakel in deze keten en het personeel moet worden gevraagd om hun wachtwoorden regelmatig bij te werken en lange wachtwoorden te kiezen die bestaan ​​uit een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens. Phishing is een andere methode waarmee hackers toegang proberen te krijgen tot informatie, dus laat het personeel weten nooit op links te klikken waarvan ze niet zeker zijn of bijlagen in e-mails van onbekende bronnen te downloaden. Wanneer u de veiligheid van uw bankgegevens overweegt, dient u extra beschermingsniveaus in te voeren bij uw bank, zodat zij altijd een lid van uw team zullen bellen voordat er grote overschrijvingen worden uitgevoerd. Dit betekent dat zelfs als uw bankgegevens gestolen zijn, u een extra veiligheidsmaatregel treft om fraude te voorkomen.

Social engineering

Social engineering is het proces waarbij mensen psychologisch worden gemanipuleerd om persoonlijke informatie vrij te geven. Phishing is een vorm van social engineering, waarbij criminelen profiteren van de natuurlijke nieuwsgierigheid of het vertrouwen van mensen. Een voorbeeld van meer geavanceerde social engineering is met stemmanipulatie. In dit geval nemen cybercriminelen de stem van een persoon op (uit bronnen zoals een voicemail of post op sociale media) en manipuleren deze om vrienden of familieleden te bellen en om creditcardgegevens of andere persoonlijke gegevens te vragen.

Uw communicatiesystemen beschermen

De komst van VoIP en Zoom heeft ons veel meer manieren gegeven om te communiceren, van spraak- en video-oproepen tot instant messaging, online chat en scherm delen. Oproepen kunnen echter worden afgeluisterd, zowel via vaste lijnen als via internet, dus het is van vitaal belang om waar mogelijk codering te gebruiken. Versleuteling is ook belangrijk voor gegevens die in de cloud worden bewaard. U heeft minder controle over de beveiliging van de infrastructuur in datacenters dan op uw eigen netwerk, en als u weet dat de gegevens zelf versleuteld zijn, krijgt u een ander niveau van bescherming. Er moet ook rekening worden gehouden met de veiligheid van uw website, aangezien pogingen om websites te verstoren of gegevens ervan te stelen steeds vaker voorkomen. Zorg ervoor dat uw webmanager alle gevoelige gegevens die van klanten zijn verzameld, codeert, inclusief betalingsgegevens en adresgegevens. Bovendien moet uw website achter een firewall zitten en regelmatig worden gescand op malware. Beveiligingstoepassingen, frequente software-updates en strakke toegangscontrole zijn ook belangrijk.

Noodherstel

Als uw bedrijfsgegevens worden gestolen, uw website wordt gehackt of u de toegang tot uw netwerk verliest, kan uw bedrijf in theorie dagenlang buiten werking zijn en kunt u in die periode een aanzienlijk bedrag aan inkomsten mislopen. Het is een goed idee om een ​​professionele beveiligingsaudit van uw bedrijf te laten uitvoeren om eventuele problemen aan het licht te brengen en vervolgens stappen te ondernemen om de risico’s te verkleinen. Geen enkele beveiliging is echter volledig onfeilbaar en u moet toch plannen voor het onverwachte. Een noodherstelplan is een noodzakelijk onderdeel van elk bedrijf. Het zet u niet alleen aan het denken over waar uw bedrijf mogelijk wordt blootgesteld, maar het kan ervoor zorgen dat u binnen een dag weer aan de slag kunt, mocht het ergste gebeuren. Dit kan het verschil betekenen tussen het overleven of failliet gaan van uw bedrijf na een ernstige cyberaanval en daarom is het de tijd en middelen waard die u er nu aan besteedt.

Bij elke vorm van beveiliging is voorkomen beter dan genezen, dus onderneem zo veel mogelijk stappen om uw gegevens te beschermen. Dit is niet alleen goed voor uw bedrijf en werknemers, maar het is ook geruststellend voor de verkopers en klanten met wie u samenwerkt.