Je rijbewijs halen in drie weken

Spoedcursus rijbewijs

Het hebben van een autorijbewijs staat voor veel mensen symbool voor vrijheid. Logisch, aangezien je niet langer afhankelijk bent van de dienstregelingen van het openbaar vervoer. Rijschoolkooiman.nl biedt zijn cursisten naast de verschillende, reguliere lespakketten de mogelijkheid om middels een spoedcursus in drie weken tijd het autorijbewijs te behalen. Deze lesmethode is vooral geschikt voor mensen die al enige ervaring met autorijden hebben, maar door omstandigheden niet eerder hun rijbewijs hebben gehaald. Ook wanneer je geen angst in het verkeer hebt en een snelle leerling bent, kan een spoedcursus voor jou de ideale methode zijn.

Waarom een spoedcursus volgen?
Het volgen van een spoedcursus kent meerdere voordelen ten opzichte van losse lessen verspreid over vele maanden. Een belangrijk voordeel is dat je binnen zeer korte tijd je rijbewijs kunt halen. Dit is wel zo prettig wanneer je bijvoorbeeld een vervolgopleiding gaat doen in een stad die tientallen kilometers van je woning gelegen is. Ook als je een baan op het oog hebt waarbij een rijbewijs B een vereiste is, biedt een spoedcursus een snelle oplossing. Een ander voordeel van een spoedcursus ten opzichte van losse lessen is dat je langer aaneengesloten in de auto zit. Op deze manier is de kans groot dat je sneller feeling krijgt met het voertuig en je het autorijden relatief snel onder de knie krijgt. Je zult eveneens in staat zijn om onder meer langere afstanden op bijvoorbeeld de snelweg af te leggen. Iets dat binnen een regulier lesuur niet altijd past.

Waar dien je rekening mee te houden?
Er is een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden, alvorens je je aanmeldt voor een spoedcursus. Zo is het van groot belang dat je je theoriecertificaat al op zak hebt. Zonder dit certificaat mag je namelijk geen examen doen en kun je dus het roze kaartje, waar je het allemaal voor doet, niet halen. Het is eveneens verstandig om na te gaan of een spoedcursus echt wel iets voor jou is. Bij twijfel kun je jouw situatie voorleggen aan de instructeur en een proefles aanvragen, zodat je weet of een spoedcursus voor jou de beste lesmethode is. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn of heb je last van rijangst of faalangst, dan is er niets aan de hand. Rijschoolkooiman.nl biedt namelijk ondersteuning voor mensen die angstig zijn in het verkeer. Samen kan er worden gekeken naar welke methode meer bij jou aansluit. Je hebt dan wellicht niet binnen drie weken je rijbewijs, maar door te kiezen voor een persoonlijk lesplan kan vrijwel iedereen slagen voor het rijexamen.