Eindelijk prettig autorijden

Rijlessen

Ik heb vorige maand eindelijk mijn rijbewijs gehaald bij Rijschool Wildenberg! Ik ben hier erg blij mee, want het heeft me veel moeite, geld en tijd gekost doordat ik eerst bij een andere rijschool zat die eigenlijk best slecht was. Nadat ik voor de tweede keer gezakt was bij deze rijschool, besloot ik het anders aan te pakken en op zoek te gaan naar een rijschool die wat beter bij mij past.

Second opinion aangevraagd

Mijn zelfvertrouwen was flink naar beneden gehaald door mijn vorige rij-instructeur. Zijn aanpak beviel me niet waardoor hij me bijna iedere les de grond inboorde. Hij bedoelde het vast goed, maar dit werkte gewoon niet bij mij. Daarom heb ik besloten om bij deze rijschool weg te gaan en me bij Rijschool Wildenberg in te schrijven voor een second opinion. Ik wilde namelijk weten of mijn rijkunsten echt zo slecht waren en hoe het er nou eigenlijk echt voor stond.

De second opinion-les duurde 90 minuten en de instructeur van Wildenberg reed een beetje met me rond om mijn rij-niveau in te schatten. Ik was nogal zenuwachtig voor deze les, want ik had tot nu toe eigenlijk alleen maar slechte ervaringen gehad met rijscholen. Gelukkig was dit nu niet het geval, want ik merkte al meteen dat de instructeur heel aardig was en me op mijn gemak wilde stellen. Hij vroeg eerst naar mijn achtergrond en hoe ik tot nu toe rijlessen ervaren heb. Ik gaf hierop eerlijk antwoord en zei dat ik vanwege mijn baan echt een rijbewijs moest hebben en dat het meer noodzaak was dan dat ik autorijden zo leuk vond. Na de 90 minuten bleek gelukkig dat ik helemaal niet zo slecht auto kon rijden. Ik besloot dan ook gelijk om een aantal extra lessen en een nieuw examen via Rijschool Wildenberg aan te vragen. Tijdens die extra lessen kreeg ik steeds weer meer zelfvertrouwen in mijn eigen kunnen, begon de rijlessen en het autorijden zelfs een beetje leuk te vinden en ik werd helemaal klaargestoomd voor het rij-examen. Ik slaagde meteen in een keer. Ik wil daarom mijn instructeur bedanken dat hij mij in heeft laten zien dat autorijden zo erg nog niet is!