Fitness op kantoor

Bedrijfsfitness; de voordelen

Bedrijfsfitness vermindert ziekteverzuim

De eerste en meest voor de hand liggende kostenbesparing die uw bedrijf zou kunnen realiseren door de introductie van bedrijfsfitness voor het personeel, is een gezonder personeelsbestand. Simpel gezegd, mensen die regelmatig sporten, zijn over het algemeen gezonder dan degenen die dat niet doen. Doordat ze gezonder zijn, zijn ze minder vatbaar voor het oplopen van veelvoorkomende ziekten, waardoor ze minder tijd vrij nemen van het werk en u geld besparen. Uit onderzoek blijkt dat 83% van de bedrijven die gezondheids- en fitnessvoordelen hadden toegevoegd, een daling van het ziekteverzuim zagen als gevolg

Bedrijfsfitness vermindert stress

Problemen met stress en depressie zijn helaas een veel te vaak voorkomende oorzaak van verzuim, vooral in zakelijke omgevingen met hoge druk. Uit een recent onderzoek door een Britse sportschoolketen bleek dat het verlichten van stress een van de 4 meest voorkomende redenen was om naar de sportschool te gaan, naast afvallen, spieren opbouwen en fit worden. Dat is misschien verrassend, maar de wetenschap ervan spreekt voor zich. Hard werken van 9.00-17.00 uur, 5 dagen per week kan stressvol zijn en vaak wordt dit veroorzaakt door stressatrofieën in de hersenen, met name de hippocampus, die gedeeltelijk verantwoordelijk is voor het geheugen (uitleggen waarom je de neiging hebt dingen te vergeten als je gestrest bent). Het verhogen van de hartslag verhoogt de bloedstroom en verlicht deze, evenals het vrijgeven van hormonen zoals norepinefrine in het lichaam die de stemming en hersenfunctie verbeteren.

Verlaag de kosten voor de gezondheidszorg

In de VS, waar gezondheidszorg veel vaker voorkomt als factor in arbeidsovereenkomsten, is een personeelsbestand dat regelmatig oefent een duidelijke kostenbesparing. Zelfs een bedrijf dat gezondheids- en fitnessvoordelen biedt, zoals een sportschool, kan een aanzienlijke impact hebben op de kosten van de gezondheidszorg. In het VK echter, met een toenemend aantal bedrijven dat particuliere gezondheidszorgplannen voor werknemers aanbiedt, is het in het belang van het bedrijf om ervoor te zorgen dat het personeel voor hun gezondheid zorgt.

Oefening verhoogt de hersenkracht

Zoals we eerder vermeldden, kan lichaamsbeweging hormonen in het lichaam afgeven die de cognitieve functie verbeteren. Wetenschappers hebben aangetoond dat regelmatige sporters meer van de chemicaliën produceren die de hersenen nodig hebben om functies uit te voeren, waaronder multi-tasking, geheugen en probleemoplossing. Dezelfde studie die bewijzen vond om aan te tonen dat investeringen in de gezondheid en fitheid van het personeel de opkomst verhogen, toonde aan dat 89% van de bedrijven die deze voordelen introduceerden, ook een toename in productiviteit zagen. Uit Zweeds onderzoek is gebleken dat een groep die 2,5 uur per week werktijd aan lichaamsbeweging besteedt, soms hetzelfde productiviteitsniveau kan opleveren als een inactieve groep die 2,5 uur langer doorwerkt.

Bedrijfsfitness verhoogt de diepe slaaptijd

Een ander stukje van de puzzel dat essentieel is om een ​​gezond, gelukkig en productief leven te leiden, is slaap. Het is algemeen bekend dat de diepe slaap die u ’s nachts krijgt, zal helpen bij het afweren van stress, ziekte en ziekte. Maar wat mensen zich vaak niet realiseren, is dat er een vitale relatie bestaat tussen lichaamsbeweging en slaap. Studies hebben aangetoond dat competitieve atleten stabielere slaappatronen vertonen en dat slapeloosheidspatiënten hun symptomen hebben zien verbeteren na het introduceren van matige intensiteitsoefeningen voor hun behandeling.

Meer gemotiveerde, gelukkige en energieke medewerkers

Nogmaals, bewegingswetenschap ondersteunt de theorie dat werknemers die regelmatig sporten meer energie hebben als ze aan het werk zijn. Ze zijn normaal gesproken alerter en zullen tegen het einde van de dag of ’s morgens vroeg vanwege vermoeidheid minder productief zijn. Volgens onderzoeken kan zelfs een enkele wandeling van 15 minuten u een energieboost geven, en de voordelen nemen toe naarmate u vaker lichamelijk actief bent.

Meer energie op het werk, gecombineerd met meer slaap en een verbeterde hersenfunctie, kan een positieve cyclus op gang brengen waarbij medewerkers gemotiveerd worden om hun prestaties te verbeteren. Een studie heeft ook aangetoond dat er een oorzakelijk verband bestaat tussen geluk en productiviteit; een steekproef van ‘gelukkiger’ individuen bleek ongeveer 12% productiever te zijn dan de controle groep.

Bedrijfsgymnastiek: verbetert de werkomgeving

De algemene werkomgeving is een belangrijke factor voor zowel het succes van een bedrijf als de tevredenheid van haar medewerkers. Er zijn verschillende manieren waarop de aanwezigheid van een sportschool voor het personeel een positieve invloed kan hebben op de werkomgeving van een organisatie.